skip to Main Content

EMILIE WIJERS

Emilie Wijers
Boek je eerste les bij Emilie

Ik ben een klassieke zangeres en zangdocente. In 2019 heb ik mijn Master of Music behaald aan het conservatorium van Tilburg.

Als kind begon ik mijn muzikale vorming op het CKe in Eindhoven met het bespelen van de altviool in ensembles en orkesten, waarbij ik uitgroeide tot aanvoerder in het Euregio Jeugdorkest. Hier heb ik ervaren hoe bijzonder het is om samen muziek te maken!

Op mijn 17e begon ik met zingen, en er ging een nieuwe wereld voor me open. Ik wist meteen dat ik van muziek mijn vak wilde maken, en begon vol plezier aan de bachelor Klassiek Muziektheater, een zangopleiding die zich met name richt op het operavak. Ik heb een eigen solovoorstelling gemaakt over Aletta Jacobs, en zing ook mee met Nederlandse operagezelschappen als Opera Zuid en Holland Opera.

Tijdens mijn master heb ik me gespecialiseerd in oratorium, en ik mocht al als altsolist zingen in vele grote werken, zoals de Krönungsmesse (Mozart), de Nelssonmesse (Haydn), de Missa non sine quare(Kerll), de Petite Messe Solennelle (Rossini), de Messiah (Händel). de Zapp Matthäus, de Johannes Passion en het befaamde Weihnachtsoratorium van J.S. Bach.

Mijn passie voor zingen en muziek wil ik graag delen in de zanglessen. Ik geniet enorm van het maken van en luisteren naar muziek, maar ik heb ook gemerkt hoe belangrijk het is om de juiste handvatten te hebben om je muzikaliteit echt te laten doorklinken.

Back To Top