skip to Main Content

VOCAL COACHING BIJ KATHELIJN

In de coachings gaan we op zoek naar van jouw optimale Zingen in Evenwicht met jouw Stem.

Zingen

” Zingen is de eigenlijke moedertaal van alle mensen:
want het is de meest natuurlijke en eenvoudige manier
om er helemaal te zijn en onszelf volledig uit te drukken –
met al onze ervaringen, gevoelens en verlangens. ”

Yenudi Menuhin

Evenwicht

Jouw manier van zingen kan je veel duidelijk maken.
Zing je hard, of juist heel zacht?
Word je er blij van of (nog) niet?

Hoe je je zingen aanvliegt of juist ontwijkt en hoe je ernaar luistert kan je veel vertellen. Door meer zicht krijgen op je hoe het aanpakt én hoe je het graag zou willen, kun je meer in contact komen met je lichaam, het instrument waarmee je zingt. Je kunt je lichaam leren aansturen op een natuurlijke en eenvoudige manier: vrij van oordelen. Maar voor het evenwicht, de balans, is het ook essentieel dat je jouw geest leert aansturen om de zin in zingen te krijgen.

Stem

Je stem, dat ben jij. Je bent het zelf.

Je gebruikt niet alleen je stemplooien om te zingen en te spreken, maar je hele lijf, je brein en je levensenergie: de adem.
Wanneer je op  een – of meer – van deze elementen verkrampt , en of dat nu komt door een fysieke of mentale blokkade, ben je niet in staat om ook maar één vrije toon maken.

Wanneer je fysiek en mentaal vrij bent en je hebt je adem onder controle (de techniek), kun je jouw zingen ondersteunen vanuit je vitale kracht. Jouw artistieke boodschap kun je dan gaan delen door middel van de prachtigste teksten en mooiste melodieën van het repertoire dat je zingt.

Dat is waar de ZES-Methode voor staat. Zorgen dat jij kunt zingen, met zin als in: “wat lekker dat ik zing”. Doordat je met zin zingt, kom je beter in evenwicht zowel met jezelf als met je omgeving. En wanneer je met zin zingt en in beter in evenwicht bent wordt het gebruik van je stem net zo natuurlijk en eenvoudig als “gewoon” ademen.

Tijdens de coachings is er een veilige sfeer waarin jij jezelf mag zijn. We werken we aan repertoire dat jou aanspreekt en daag ik je af en toe ook uit om iets “buiten je comfortzone”  te gaan. Het kan voorkomen dat er tijdens een coaching meer gesproken dan gezongen wordt, omdat het dan nodig is dat we dieper ingaan op één van de drie aspecten.

Naast mijn coachingspraktijk ben ik op dit moment zelf nog actief als klassiek zangeres. Ik zing als solozangeres geregeld concerten. Voor meer informatie over mij als zangeres, check www.kathelijnvandongen.com

VAN WIE KRIJG JE LES?

LOCATIE

Tilburg

Oisterwijk ( Alleen op afspraak )

WANNEER

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

KOSTEN

Bekijk hier onze tarieven.

"Bij iedere zangles merk ik dat ik als zangeres groei en dat ik vooral ook als persoon groei. Ik merk dat ik, door het geluid echt van binnen te laten komen, een soort spiegel voorgehouden krijg. In die spiegel kan ik ook zien wat ik als mens nog te groeien heb. Kathelijn weet iedere keer weer in alle zachtheid en verbinding, net dát stukje aan te raken wat mijn aandacht verdient."

Yvonne

"Kathelijn is een 'outstanding' zangdocente: ze geeft heel precieze aanwijzingen die effect hebben en dat doet ze op een heel aangename manier. Ik leer elke les veel bij en dat maakt elke les voor mij een feestje."
Jef

"Kathelijn geeft veel meer dan zangtechniek. Ik bereik door haar manier van benaderen de essentie van mijn stem en de essentie van mijzelf."

"Ik heb een fantastisch zangjaar gehad bij Kathelijn, waarin zowel mijn techniek als mijn persoonlijkheid steeds meer in mijn stem naar buiten aan het komen zijn."

Back To Top