skip to Main Content

VOCAL COACHING BIJ KATHELIJN

In de lessen gaan we op zoek naar van jouw optimale Zingen in Evenwicht met jouw Stem.  De zin die verborgen ligt in het woord zingen is heel belangrijk, want die zin is wat jouw artistieke boodschap uniek maakt.

Zingen

” Zingen is de eigenlijke moedertaal van alle mensen:
want het is de meest natuurlijke en eenvoudige manier
om er helemaal te zijn en onszelf volledig uit te drukken –
met al onze ervaringen, gevoelens en verlangens. ”

Yenudi Menuhin

Krijg je al zin om te zingen?
Wat is de zin van zingen voor jou?
Waarom zing jij?
Wat vind jij leuk om te zingen?
Waar word je blij van? Welke muziek en liedjes geven jou, en je leven, zin wanneer je ze zingt?
Waarin kun jij je ‘ei’ kwijt? En waarom? Of waarom juist niet? Is het voor jou eigenlijk wel zo natuurlijk en eenvoudig om te zingen? Durf je te geloven dat het dat ook voor jou kan zijn?

Evenwicht

Jouw manier van zingen kan je veel duidelijk maken.
Zing je hard, of juist heel zacht?
Word je er blij van of (nog) niet?

Hoe je je zingen aanvliegt of juist ontwijkt en hoe je ernaar luistert kan je veel vertellen. Door meer zicht krijgen op je hoe het aanpakt én hoe je het graag zou willen, kun je meer in contact komen met je lichaam, het instrument waarmee je zingt. Je kunt je lichaam leren aansturen op een natuurlijke en eenvoudige manier: vrij van oordelen. Maar voor het evenwicht, de balans, is het ook essentieel dat je jouw geest leert aansturen om de zin in zingen te krijgen.

Stem

Je stem, dat ben jij. Je bent het zelf.

Je gebruikt niet alleen je stemplooien om te zingen en te spreken, maar je hele lijf, je brein en je levensenergie: de adem.
Wanneer je op  een – of meer – van deze elementen verkrampt , en of dat nu komt door een fysieke of mentale blokkade, ben je niet in staat om ook maar één vrije toon maken.

Wanneer je fysiek en mentaal vrij bent en je hebt je adem onder controle (de techniek), kun je jouw zingen ondersteunen vanuit je vitale kracht. Jouw artistieke boodschap kun je dan gaan delen door middel van de prachtigste teksten en mooiste melodieën van het repertoire dat je zingt.

Dat is waar de ZES-Methode voor staat. Zorgen dat jij kunt zingen, met zin als in: “wat lekker dat ik zing” en met zin als in: “wat zit ik lekker in m’n vel”. Doordat je met zin zingt, kom je beter in evenwicht zowel met jezelf als met je omgeving. En wanneer je met zin zingt en in beter in evenwicht bent wordt het gebruik van je stem net zo natuurlijk en eenvoudig als “gewoon” ademen.

Tijdens de lessen is er een veilige sfeer waarin jij jezelf mag zijn. We werken we aan repertoire dat jou aanspreekt en daag ik je af en toe ook uit om iets “buiten je comfortzone”  te gaan. Het kan voorkomen dat er tijdens een les meer gesproken dan gezongen wordt, omdat het dan nodig is dat we dieper ingaan op één van de drie aspecten.

Naast mijn lespraktijk ben ik op dit moment zelf nog actief als klassiek zangeres. Ik zing als solozangeres geregeld concerten. Ook ben ik werkzaam als freelancer zangeres bij het Groot Omroepkoor en de Nederlandse Reisopera. Voor meer informatie over mij als zangeres, check www.kathelijnvandongen.com

VAN WIE KRIJG JE LES?

LOCATIE

WANNEER

Woensdag
Vrijdag

KOSTEN

Bekijk hier onze tarieven.

Back To Top