skip to Main Content
21 MEI  WORKSHOP ZORG EN ZICHT OP JE STEM
Individuele Workshop Zorg en Zicht op jouw stem
Op zaterdag 21 mei 2022 verzorgen onze vocal coach Kathelijn van Dongen en logopediste Dorine Speekenbrink een aantal individuele workshops “zorg en zicht op jouw stem”. 

Locatie: Hoofdlocatie Tilburg
Tijd: 13.00-17.00 uur ( tijdslots van 50 min per persoon)

Wat houdt de workshop in?

In de veilige omgeving van onze studio aan de Voltstraat 34 in Tilburg gaan we aan de slag met zingen en brengen we jouw stemapparaat in beeld. Logopediste zal op zachte wijze en door middel van aanraking van je keelgebied, de plaats van je strottenhoofd en stembanden localiseren. Daarbij wordt ook door zachte aanraking de basisspanning in kaart gebracht. Indien mogelijk geeft Dorine als korte introductie een lichte massage van het strottenhoofd. Aan de hand van de bevindingen en de massage van de stem brengen we voor jou in kaart wat voor jou van belang is om zorg voor te dragen tijdens het zingen. Op die manier krijg je meer vat op wat voor jouw eigen unieke stem van belang is. 

Om een voorbeeld te geven. Als je strottenhoofd hoog in het keelgebied is gelocaliseerd, dan vraagt dit om een andere opening van de mond bij stemgeven dan wanneer je strottenhoofd een lagere plaats kent. We leren je bewust maken van je eigen stemapparaat zodat je eventuele stemaanwijzingen nog beter kunt vertalen naar je eigen instrument. 

BELANGRIJK: Dorine zal je keelgebied aanraken tijdens deze sessie. Het keelgebied wordt bijna nooit aangeraakt. Het is dus delicaat en Dorine zal als ervaren logopediste en specialist op dit gebied, je met zorg benaderen. Belangrijk om te vermelden is, dat als je ooit een nare ervaring hebt gehad met aanraking van je keelgebied dan is het mogelijk minder fijn. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn. Uiteraard bekijken we samen met jou tijdens de sessie wat voor jou wenselijk en mogelijk is. Het is een eerste verkenning, dus we zullen zeer voorzichtig te werk gaan.

Vocal coach Kathelijn van Dongen gaat naar aanleiding van de logopedische behandeling van Dorine met je aan de slag aan de hand van een eenvoudig lied om zo met de bevindingen aan de slag te gaan en toepasbaar te maken voor je zingen. 

Wanneer is deze workshop voor jou geschikt?
  • Als je meer zicht wilt krijgen op je keelgebied
  • Als je de basisspanning in je keelgebied wilt verlagen
  • Als je op zoek bent naar meer ontspanning tijdens het zingen
  • Als je minder stress wilt ervaren rondom het zingen. 
Beschikbare tijdslots

Je kunt deze workshop individueel volgen. De workshop duurt ongeveer 50/60 minuten. Kosten zijn € 53,95.
De workshop is te betalen met je abonnement ( Abonnement 50 en Abonnement + ter vervanging van 1 les) of strippenkaart ( 1 strip van een 10 urenkaart en 2 strips van een 5 urenkaart) bij LokaalZes.

Klik hier voor de beschikbare tijdslots. Klik voor Hoofdlocatie Tilburg.
Ben er snel bij, want vol= vol. 

Back To Top